Ana içeriğe atla

MSP Kick off 2017



Merhabalar, bu sene Microsoft'un Üniversite öğrencilerine kampüslerinde teknoloji lideri olma fırsatını verdiği MSP programına kabul edildim. Türkiye'nin farklı illerindeki üniversitelerinden gelen yetenekli, teknolojiye meraklı arkadaşların birbirleriyle tanışması ve Microsoft'un en yeni teknolojilerinin konuşulması amacıyla MSP Kick off 2017 geçtiğimiz günlerde 19-20 Ocak tarihlerinde Microsoft Türkiye İstanbul ofisinde gerçekleşti. 


Kick off 'un ilk günü Behice Hanımın konuşmasıyla başladı. Daha sonra İbrahim Kıvanç ve Faruk Çelik'in konuşmalarıyla devam etti. Ben daha önce AA Yaz Okulu'16 'ya katılmıştım ve eve döndükten sonra ortamı baya özlemiştim. MSP olarak tekrar Microsoft çatısı altında bulunmak benim için büyük bir keyif oldu.

Öğlen yemeğinden sonra İbrahim hoca bize yeni trend teknolojilerden bahsetti ve Cavit Yantaç'ın konuşmasıyla gün sona erdi.

Çok büyük emekler harcanarak planlanan bu organizasyon için teşekkür ediyoruz. 



Veeee Gala Yemeği !! 
Aşağıdaki resim ise Gala yemeğinden kalan Faruk Çelik ile fotoğrafımız :)



Kick off'un 2. günü Team Building çalışması yaptık ve ilk gün tanışma fırsatı bulamadığımız bir çok arkadaşla takım çalışmasında birlikte bir şeyler üretirken güzel arkadaşlıklarda kazandık :)


Ardından Masha Melkova ile güzel bir sohbetten sonra İbrahim hoca bize Xamarin ve avantajlarından bahsetti. Ben bitirme projemi de Xamarin ile yaptığımdan bu teknoloji hakkında önceden bildiklerimin üstüne bir şeyler katıp ilerlemem kolay ve zevkli oldu , büyük bir ilgiyle dinledim.

Ardından Murat Kansu ile sohbet etme fırsatı bulduk.

Ve Microsoft'un bize bir sürprizi vardıııı ! :)


Ardından Engin Polat ve Daron Yöndem bize doğru sunum teknikleri hakkında konuşma yaptı. Umut Erkal, Ayca Bas, Engin Polat, Firdevs Ayata, İbrahim Kıvanç, Behice Funda, Faruk Çelik, Daron Yöndem, Koray Kocabas bizlere kendilerini tanıttılar ve bilgi verdiler.


Kapanışı Esra Gaon'un kariyer fırsatları hakkında konuşmasıyla yaptık. Kendisini daha önceden dinleme fırsatı bulamamıştım ama geç olsun güç olmasın diyelim, konuşmasından çok keyif aldım ve pür dikkat dinledim, bana çok şey kattı.

Dolu dolu geçen 2 günün ardından yorgun ama mutlu bir şekilde etkinliği tamamladık. Edinilen bilgilerin yanında, çok güzel arkadaşlıklar elde ettik ve değerli hocalarımızdan tavsiyeler aldık & birebir iletişim kurma fırsatı yakaladık. Bir dahaki etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum, hoşçakalın :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VirtualBox ile Kali Linux Kurulumu

Merhaba, uzun zamandır ilgimi çeken Kali Linux işletim sistemini  dün yükleme fırsatı buldum.Kali debian tabanlı bir linux dağıtımı olan bir güvenlik kontrol işletim sistemidir. İçerisindeki araçlar sayesinde birçok alanda(Ağ, Windows, Arduino) güvenlik testi yapmamıza ve yazılım geliştirmemize olanak sağlar. Bu yazımda size Kali Linux'un sanal makineye kurulumunu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. İşletim sistemlerini fiziksel makinelere kurmak yerine sanal olarak kurabiliriz.Bilgisayar biliminde Sanal makine, programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar. Gelelim Kali Linux'un sanal makineye kurulmasına. Öncelikle Oracle VM VirtualBox'ı şu linkten https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Platform Packages  kısmından bilgisayarımıza uygun olanı

ASP.NET MVC Database( LocalDB) Bağlantısı

Önce yazımda basit bir örnek yapmıştım sadece View ve Controller kullanarak bir sayfa oluşturmuştuk.Bu yazımda yapacağım örnekte Model'e ihtiyacımız olacak.Bu örnek öğrenci ve dersleri kaydedip hangi dersi kimin alacağını tutan bir veritabanına sahip proje olacak. Önceki yazımı buradan  okuyabilirsiniz.Eğer projemizi açtıysak  proje ismine sağ tıklayıp Add -> New Item deyip    Data'yı seçtıkten sonra ADO.NET Entity Data Model'i seçip Model ismimizi yazıp Add diyelim. Code first yaklaşımını şu şekilde açıklayayım.Örneğin ders.cs adında kendim bir sınıf oluşturup içine public int ID; public string AdSoyad; yazdığımda  database'de dersler diye bir sınıf oluşturur ve içerisine bu kolonları ekler, sql server'ı açıp eklemek zorunda kalmam.Yapacağım şey kodu C#'ta yazmak ,böylece veritabanı oluşacak. Database First yaklaşımı ise veritabanını sql serverda oluşturturduktan sonra,C#'ta karşılığını Entity Framework gerçekleştirir.Yani Da

Kali Linux Unutulan Root Parolası

Merhaba , bu yazımda Kali Linux'ta root parolası sıfırlamayı anlatacağım. Bugün sanal makinamda kurulu Kali Linux işletim sistemini açmayı denedim , root parolasını hatırlayamadım.Benim gibi bu sorunu yaşayanlar için bloğumda çözümü anlatmak istedim.  Kali sanal makinaya nasıl kurulur diyorsanız   ö nceki yazımdan   öğrenebilirsiniz. Recovery Mode'u seçelim. Yukarıda 'e' to edit the commands before booting diyor. Düzenlemek için  Recovery Mode'u seçtikten sonra e' ye basalım. Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Ro yani read only yerine rw (okuma ve yazma izni ile açmak) yazalım. Yukarıda altı çizili kısmı  (init=/bin/bash) koda ekleyip  Ctrl + x ile sistemi başlatalım. NOT : Klavyenizde i yerine ı , = yerine Fn + - , / yerine   Fn  + .   kullanmaya ihtiyacınız olabilir.            passwd root yazıp ilerleyelim. Parolanızı belirledikten sonra  reboot -f komutuyla sistemi yeniden başlatıp yeni parolanızla giriş yapab