Ana içeriğe atla

VirtualBox ile Kali Linux Kurulumu


Merhaba, uzun zamandır ilgimi çeken Kali Linux işletim sistemini  dün yükleme fırsatı buldum.Kali debian tabanlı bir linux dağıtımı olan bir güvenlik kontrol işletim sistemidir. İçerisindeki araçlar
sayesinde birçok alanda(Ağ, Windows, Arduino) güvenlik testi yapmamıza ve yazılım geliştirmemize olanak sağlar. Bu yazımda size Kali Linux'un sanal makineye kurulumunu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

İşletim sistemlerini fiziksel makinelere kurmak yerine sanal olarak kurabiliriz.Bilgisayar biliminde Sanal makine, programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar.

Gelelim Kali Linux'un sanal makineye kurulmasına.
Öncelikle Oracle VM VirtualBox'ı şu linkten https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Platform Packages  kısmından bilgisayarımıza uygun olanı seçip kuruyoruz.Daha sonra https://www.kali.org/downloads/ 'dan Kali Linux 64 bit ISO veya Kali Linux 32 bit ISO(işletim sistemimize göre) indiriyoruz.Kurulumlar tamamlandıktan sonra VirtualBox Yöneticisini açıyoruz.
Şekilde görüldüğü gibi Yeni'ye tıkladığımızda Sanal Makine Oluştur adında istediğimiz işletim
sistemini kurmamızı sağlayan kısım açılır. Kurmak istediğimiz işletim sistemi Kali Linux olduğundan Adı:kalilinux yazalım.Daha sonra karşımıza bu işletim sistemi için kaç mb alan ayıracağımız hakkında bi soru geliyor.1024 mb yeterli olacaktır.
Ardından Yeni sanal Hard disk oluştur(Create a virtual hard drive now)' u   seçiyoruz.Hard disk dosya tipi olarak VDI (VirtualBox Disk Image)yi seçip ileri diyelim.Dynamically allocated'ı seçelim.İleriki adımda bizden sanal hard diskin boyutunu ve sanal hard disk dosyasının adını girmemizi istiyor.Diskin boyutunu 20,00GB seçip istediğimiz ismi yazabiliriz.
Kali Linux VirtualBox'ta sol kısma poweroff şekilde gelecektir
Sistem->İşlemci 'den PAE/NX etkini işaretliyoruz.
Ve depolama(Storage) kısmından Controller :IDE kısmından Boş'a tıklıyoruz
Şekilde gösterdiğime tıklayıp Sanal CD/DVD disk dosyası seçe tıklayıp daha önceden indirdiğiniz kali-linux-iso 'yu bu dosyanın içine atıp aç diyoruz. Artık Controller:IDE boş değil indirdiğimiz kali dosyasını gösteriyor.Tamam deyip kapıyoruz .
Başlayalım! :) 
Karşımıza KALI LINUX BOOT MENU çıkacak, install deyip geçiyoruz.
English->United States->Turkish(Q layout) seçip devam ediyoruz
Gelen ekranda domain name soruyor burayı boş bırakıp devam ediyoruz.Root  şifremizi belirledikten sonra saat ayarını Eastern yapalım.Diskin nasıl yapılandırılacağı soruluyor.Guided- use entire disk and set up LVM seçip devam ediyoruz. Karşımıza bölümleme şeması(Partitioning scheme) çıkıyor All files in one partition 'ı seçelim.Finish partitioning and write changes to disk'i seçip değişikliklerin diske yazdırılması için Yes'i seçelim.Network mirror'ı kullan (YES) dedikten sonra HTTP proxy information için bir şey yazmadan devam edelim.
GRUB boot loader'ı yükle dedikten sonra yükleme bitti diyecektir, devam edelim.
Şimdi Kali GNU/Linux, with Linux 3.14-kali1-amd64'ü seçiyoruz.

Önceden oluşturduğumuz şifremizle giriş yapacağız ama dikkat etmemiz gereken bi nokta var ; kullanıcı adını root girmeliyiz.
Log in.
Log in.
Evet şu anda Kali Linux işletim sistemini kullanıyoruz.
Yukarıdaki gibi terminali açıp;
apt-get update && apt-get -y upgrade && apt-get -y install dkms
komutunu yazıyoruz.İşlemler bittikten sonra poweroff komutuyla çıkıyoruz.
Tekrar depolama(storage)'ya tıklayıp Host Drive(Anamakine sürücüsü) 'ı seçiyoruz
 Tekrar Kali'yi başlatalım.


VirtualBox Guest Additions

Misafir eklentisi, fare imlecinin hem sanal bilgisayarda hemde gerçek bilgisayarda kullanılmasını sağlayacak. Yani sanal bilgisayar içerisine girip, sonradan çıkmak için sağ ctrl'ye basmanız gerekmeyecek.Ayrıca misafir eklentisi VirtualBox ağını oluşturuyor. Bu ağ sayesinde paylaşılan klasörler, sistem tarafından Vbox ağında görülür ve eklenilir.

Guest Additions Yükleme:

VirtualBox ekranının üstten "Devices" sekmesine tıkayıp "Install Guest Additions" sekmesine tıklayalım.Gelen uyarıya "Cancel" diyelim. Daha sonra çalıştırma yetkisi vermek için terminale;

 bu komutları yazıyoruz.(Sadece bu resim alıntıdır)
İşlem bittikten sonra terminale  reboot yazalım.
Kali Linux kullanıma hazır! Umarım faydalı olmuştur, iyi çalışmalar.



Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Evlenellimmi. ciddiyim bunlarla kızlar uğraşmazdı hiç görmedim şu ana kadar. Gel evlenelim ya

    YanıtlaSil
  3. kali candır, üzerinde çalış pişman olmazsın

    YanıtlaSil
  4. kardeş bu kurulum eksik biraz bana öyle geldi bide kurulumların bi yerde siyah ekran hep var bişeyde olmuyo kesin hatalı bişey yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burdaki anlatımı kendim uygulayarak yazdım,öyle bir hatayla karşılaşmadım.Burada yazanları birebir uyguladınız mı?

      Sil
    2. BIOSdan intel virtual technology yazan kısmı enable olarak değiştiriniz

      Sil
    3. BIOSdan intel virtual technology yazan kısmı enable olarak değiştiriniz

      Sil
    4. Bende windows 10 var biosa girince sadece 3 seçenek çıkıyor bilgidayar hp

      Sil
  5. virtual box ı ılk actıgımızda kalılınux yazıp altına lınux secım bır altına geldıgımızde butun secenekler 32 bıt. sende nasıl 64 bıt cıkıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman diyim kalılınux falan yazma, ingilizcede I nın küçüğü i oluyor biliyorsun. "kalilinux" yazdığında zaten otomatik olarak Linux u seçiyor ve gene default olarakda 64 bitte oluyor.

      Sil
    2. Evet Öncelikle Gizem Hanım Çok FaydaLı Bi Konu Sizi Tebrik Ederim Bu Arada İndirip Kurma Sırasında 32 Bit Oluyor 64 bit Çıkmıyor Bunuda Ben Çözüme Kavuşturmak İsterim Pc restart Atıp Tekrar Açılış Yaptıkdan Sonra 64 Bit e DÖNECEKTİR TEŞEKKÜRLER

      Sil
    3. Evet Öncelikle Gizem Hanım Çok FaydaLı Bi Konu Sizi Tebrik Ederim Bu Arada İndirip Kurma Sırasında 32 Bit Oluyor 64 bit Çıkmıyor Bunuda Ben Çözüme Kavuşturmak İsterim Pc restart Atıp Tekrar Açılış Yaptıkdan Sonra 64 Bit e DÖNECEKTİR TEŞEKKÜRLER

      Sil
    4. arkadaşlar 64 bit görünmemesinin sebebi bios ayarlarından sanallaştırma seçeneğine izin verilmemesinndendir.bios tan sanallaştırmaya iin verirseniz 64 bit görünür.

      Sil
  6. Sana gerçekten çöm teşekkür ederim senin sayende Nasıl kurucam onu öğrendim gerçekten çok saol teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. yükleme bittikten sonra açtığımda boot ekranında yani siyah ekranda kalıyor öyle. vmware pro ile denemiştim bu sefer bunla denedim ikisinde de aynı yerde takılıyorum. kali 64 bit web sitesinden indirdim. win 7+ubuntu kullanıyorum. sanal olarak kaliyi win 7 ye bir türlü kuramadım.

    YanıtlaSil
  8. Benim bilgisayarım 64 bit ama kurarken çıkan sonuçlarda hep 32 bit var ,neden 64 bit kuramıyorum? Ve ben 32 bit olarak kurdum ama bilgisayarı kapattıp akşam tekrar açtığımda çalışmadı,otırum açma hatası diyo neden olabilir bilen biri yardım edebilir mi lütfen ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgisayar ismine kalilinux yazdığına eminmisin? yazdığında o seçenekler kendiliğinden ayarlanmış olacaktır.

      Sil
  9. İntel de bazen kurulum esnasında hata olabiliyor eğer öyle bir şey olursa Bios ayarlarında intel virtualization technology var onun açık olduğundan emin olun.

    YanıtlaSil
  10. 64 bit görünmüyor diyen arkadaşlar bios ayarından olabilir bende de görünmüyordu bios' da virtualization ayarını enabled yapın https://www.youtube.com/watch?v=6OWMlDOsrhk

    YanıtlaSil
  11. İşlemcim intel değil ama yinede sadece 32 bit gözüküyor yardım edermisiniz ? 32 bit kurmaya çalıştığımda ise install dedikten sonra dil seçim ekranı gelmeden siyah ekranda kalıyorum.

    YanıtlaSil
  12. Evet Öncelikle Gizem Hanım Çok FaydaLı Bi Konu Sizi Tebrik Ederim Bu Arada kalilinux yazıldıgı zaman 32 bit çıkıyor 64 bit seçenegi çıkmıyor bu sorunun cevabınıda ben söylemek İsterim Pc Ye Restart atınca 64 Bit Seçenegide Çıkacaktır Arkadaşlar Teşekkürler .

    YanıtlaSil
  13. Evet Öncelikle Gizem Hanım Çok FaydaLı Bi Konu Sizi Tebrik Ederim Bu Arada kalilinux yazıldıgı zaman 32 bit çıkıyor 64 bit seçenegi çıkmıyor bu sorunun cevabınıda ben söylemek İsterim Pc Ye Restart atınca 64 Bit Seçenegide Çıkacaktır Arkadaşlar Teşekkürler .

    YanıtlaSil
  14. apt-get update && apt-get -y upgrade && apt-get -y install dkms

    bu komutta hata veriyor '-y' den dolayı. nasıl çözebilirim?????

    YanıtlaSil
  15. linux ve kali linux farklı dımı

    YanıtlaSil
  16. sanal makinede linux çalıştırcam linux iso dosyaı nerden indirebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kali.org/downloads/ burdan indirebilirsin

      Sil
  17. install a bastıktan sonra kitlenip kalıyor siyah ekran öyle duruyor bunu nasıl geçicem ?

    YanıtlaSil
  18. bendede siyah ekranda kalıyor off yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bendede olmuştu ram değerini arttırdım düzeldi

      Sil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. bende en son bu aşamadan sonra kaldı.bi yerde yanlışmı yaptık acaba
    http://hizliresim.com/oENNGm

    YanıtlaSil
  21. abi şifre ne ya bi türlü giremiyorum

    YanıtlaSil
  22. kali amd 64 bit yaziyor benimki intel işlemci kurablirmiyim ?

    YanıtlaSil
  23. merhaba,kurdum fakat
    tihs karnel requires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu unable to boot - please use a karnel appropriate for your cpu hatası alıyorum!!!
    Bu : kernel yükseltmem mi gerekir demek... Eğer öylyse link ve yöntem verebilir misiniz?
    teşekkürler....

    YanıtlaSil
  24. merhabalar ben daha değişik ve daha hızlı bir kurulum yolu denedim ve sorunsuz bir şekilde çalıştı eğer bakmak isterseniz http://www.aattk.net/2017/12/kali-kurulum-ve-parola-sifirlama.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ASP.NET MVC Database( LocalDB) Bağlantısı

Önce yazımda basit bir örnek yapmıştım sadece View ve Controller kullanarak bir sayfa oluşturmuştuk.Bu yazımda yapacağım örnekte Model'e ihtiyacımız olacak.Bu örnek öğrenci ve dersleri kaydedip hangi dersi kimin alacağını tutan bir veritabanına sahip proje olacak. Önceki yazımı buradan  okuyabilirsiniz.Eğer projemizi açtıysak  proje ismine sağ tıklayıp Add -> New Item deyip    Data'yı seçtıkten sonra ADO.NET Entity Data Model'i seçip Model ismimizi yazıp Add diyelim. Code first yaklaşımını şu şekilde açıklayayım.Örneğin ders.cs adında kendim bir sınıf oluşturup içine public int ID; public string AdSoyad; yazdığımda  database'de dersler diye bir sınıf oluşturur ve içerisine bu kolonları ekler, sql server'ı açıp eklemek zorunda kalmam.Yapacağım şey kodu C#'ta yazmak ,böylece veritabanı oluşacak. Database First yaklaşımı ise veritabanını sql serverda oluşturturduktan sonra,C#'ta karşılığını Entity Framework gerçekleştirir.Yani Da...

Kali Linux Unutulan Root Parolası

Merhaba , bu yazımda Kali Linux'ta root parolası sıfırlamayı anlatacağım. Bugün sanal makinamda kurulu Kali Linux işletim sistemini açmayı denedim , root parolasını hatırlayamadım.Benim gibi bu sorunu yaşayanlar için bloğumda çözümü anlatmak istedim.  Kali sanal makinaya nasıl kurulur diyorsanız   ö nceki yazımdan   öğrenebilirsiniz. Recovery Mode'u seçelim. Yukarıda 'e' to edit the commands before booting diyor. Düzenlemek için  Recovery Mode'u seçtikten sonra e' ye basalım. Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Ro yani read only yerine rw (okuma ve yazma izni ile açmak) yazalım. Yukarıda altı çizili kısmı  (init=/bin/bash) koda ekleyip  Ctrl + x ile sistemi başlatalım. NOT : Klavyenizde i yerine ı , = yerine Fn + - , / yerine   Fn  + .   kullanmaya ihtiyacınız olabilir.            passwd root yazıp ilerleyelim. Parolanızı belirledikten sonra  reboot -f komutuyl...