Ana içeriğe atla

Microsoft Yaz Okulu'16



Merhabalar, ilk önce Microsoft Yaz Okulu hakkında bilgi vermek istiyorum. Microsoft Türkiye Yaz Okulu, bu yıl 1 – 26 Ağustos 2016 tarihlerinde Microsoft Türkiye İstanbul ofisinde gerçekleşti. Yaz okulunda Microsoft Türkiye ekibinin yanı sıra Türkiye’nin farklı sektörlerdeki önde gelen şirketlerinin yöneticileri ve akademisyenler  öğrencilerle bir araya geldi. Türkiye'nin bir çok ilinden çoğunluğu üniversite öğrencisi (lise öğrencileride katılabilir) olmak üzere öğrenciler 1 ay boyunca değerli eğitmenlerden eğitim alma ve sektörde kendini ispatlamış kişileri dinleme, fikir danışma fırsatı bulduğu çok değerli bir ortama katıldılar.
Teknik eğitimin yanında pazarlama, iş geliştirme, satış gibi konularda da dersler aldılar. Bu yıl Microsoft Yaz Okulu'na seçilen kişilerden biride bendim :) 

Learn With Fun !

Sabah 9:00'da ofise gelen konuşmacı ile başlayan gün, eğitim ile devam edip yine farklı bir konuşmacıyla sona eriyordu. Ofise erken gittiğimde vakti değerlendirip arkadaşlarla bilardo oynuyorduk  :)

Project Starts !

İkinci hafta yapacağımız projeler için StoryBoard çizip sunumlara başladık. İbrahim Kıvanç bize fazlasıyla zaman ayırıp bizim en iyi şekilde projemizi tamamlamamız için çok uğraştı.  9-10' a kadar ofiste kaldığımız da oldu ama herkes öğrenmeye hevesliydi ve elinden gelenin en iyisini yapmaya kararlıydı ! :)


Crawling On Project !

Projeleri hayata geçirip artık  elle tutulur bir şeyler göstermemiz gerekiyordu, çok çalıştık.


Presentation Of Project !

İlk 15 arasına giren projeler sektörde önemli yeri olan kişiler, yatırımcılar ve Microsoft çalışanlarından oluşan jüriye projelerini sundular. Jüriye yaptığım sunuma şuradan ulaşabilirisiniz .
Çok güzel bir deneyimdi.Bizi çok güzel ağırladılar.Bu bilgi ve tecrübeyi bana kazandırdıkları, güzel arkadaşlıklar ve bağlantılar elde etmemi sağladıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim.Yaz okulu sonunda ofisten ayrılmak istemedim.




Yaz okulu ile ilgili yazılarıma şuradan  ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VirtualBox ile Kali Linux Kurulumu

Merhaba, uzun zamandır ilgimi çeken Kali Linux işletim sistemini  dün yükleme fırsatı buldum.Kali debian tabanlı bir linux dağıtımı olan bir güvenlik kontrol işletim sistemidir. İçerisindeki araçlar sayesinde birçok alanda(Ağ, Windows, Arduino) güvenlik testi yapmamıza ve yazılım geliştirmemize olanak sağlar. Bu yazımda size Kali Linux'un sanal makineye kurulumunu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. İşletim sistemlerini fiziksel makinelere kurmak yerine sanal olarak kurabiliriz.Bilgisayar biliminde Sanal makine, programları gerçek bir bilgisayar sistemindeki gibi çalıştıran mekanizmaların yazılım uyarlamasıdır. Sanal Makine, işletim sistemi ile bilgisayar platformu arasında bir sanal ortam yaratır ve bu sanal ortam üzerinde yazılımların çalıştırabilmesine olanak sağlar. Gelelim Kali Linux'un sanal makineye kurulmasına. Öncelikle Oracle VM VirtualBox'ı şu linkten https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Platform Packages  kısmından bilgisayarımıza uygun olanı...

ASP.NET MVC Database( LocalDB) Bağlantısı

Önce yazımda basit bir örnek yapmıştım sadece View ve Controller kullanarak bir sayfa oluşturmuştuk.Bu yazımda yapacağım örnekte Model'e ihtiyacımız olacak.Bu örnek öğrenci ve dersleri kaydedip hangi dersi kimin alacağını tutan bir veritabanına sahip proje olacak. Önceki yazımı buradan  okuyabilirsiniz.Eğer projemizi açtıysak  proje ismine sağ tıklayıp Add -> New Item deyip    Data'yı seçtıkten sonra ADO.NET Entity Data Model'i seçip Model ismimizi yazıp Add diyelim. Code first yaklaşımını şu şekilde açıklayayım.Örneğin ders.cs adında kendim bir sınıf oluşturup içine public int ID; public string AdSoyad; yazdığımda  database'de dersler diye bir sınıf oluşturur ve içerisine bu kolonları ekler, sql server'ı açıp eklemek zorunda kalmam.Yapacağım şey kodu C#'ta yazmak ,böylece veritabanı oluşacak. Database First yaklaşımı ise veritabanını sql serverda oluşturturduktan sonra,C#'ta karşılığını Entity Framework gerçekleştirir.Yani Da...

Kali Linux Unutulan Root Parolası

Merhaba , bu yazımda Kali Linux'ta root parolası sıfırlamayı anlatacağım. Bugün sanal makinamda kurulu Kali Linux işletim sistemini açmayı denedim , root parolasını hatırlayamadım.Benim gibi bu sorunu yaşayanlar için bloğumda çözümü anlatmak istedim.  Kali sanal makinaya nasıl kurulur diyorsanız   ö nceki yazımdan   öğrenebilirsiniz. Recovery Mode'u seçelim. Yukarıda 'e' to edit the commands before booting diyor. Düzenlemek için  Recovery Mode'u seçtikten sonra e' ye basalım. Karşımıza yukarıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Ro yani read only yerine rw (okuma ve yazma izni ile açmak) yazalım. Yukarıda altı çizili kısmı  (init=/bin/bash) koda ekleyip  Ctrl + x ile sistemi başlatalım. NOT : Klavyenizde i yerine ı , = yerine Fn + - , / yerine   Fn  + .   kullanmaya ihtiyacınız olabilir.            passwd root yazıp ilerleyelim. Parolanızı belirledikten sonra  reboot -f komutuyl...